Skip to content

DAnsmaker

Dansmaker

Sinds 2019 realiseert en choreografeert Elena uiteenlopende voorstellingen van kleine tot grote producties. Als danser werkt zij samen met haar danspartner Anna Zwijsen, zo danste zij bij de Open Source Radio bij Stichting Hubert in samenwerking met het kunstwerk ‘Eternal Rythm’ van Hannah Goedhart. En was hun duet te zien tijdens de Nijmeegse Kunstnacht in 2021 en 2023. In 2020-2021 creëerde zij een danstheatervoorstelling genaamd WOEL waar zij samen met theatermaker Freek van Zonsbeek en zeven performers een voorstelling creëerde waar de begrippen hardheid en zachtheid in relatie tot de industriële locatie en in verhouding stonden tot het leven van de spelers en het publiek.

In 2022 ontving zij de subsidie Talentontwikkeling Provincie Gelderland om zo haar nieuwe creatie ‘In Contact’ te ontwikkelen. In Contact is een interactieve dans performance waar de dansers op zoek gaan naar contact met elkaar en het publiek. Zowel in een besloten als open voorstelling zal de reactie van het publiek het verloop van de voorstelling bepalen. De performance werd meermaals gespeeld bij Stichting Hubert en tijdens de Nijmeegse Kunstnacht in 2022.

 

Als Choreograaf is haar vertrekpunt altijd gericht op maatschappelijke thema’s, de kwetsbaarheid van de mens en daarmee ook de danser inspireert haar en staat centraal in haar choreografieën. In de toekomst zal zij zich verder ontwikkelen en werken op locatie om haar signatuur als dansmaker uniek te presenteren in en rondom Nijmegen.  

Vragen?

We vinden het leuk om van je te horen, neem contact op via de mail of telefoon.