Skip to content

About meAl van jongs af aan gaf dans mij meer dan alleen het in beweging zetten van mijn lichaam. En hoe meer het leven en de wereld om mij heen veranderen des te meer ik energie en kracht haal uit het dansen, het geven van diverse trainingen en werken als dansmaker. 

Elena Nijsen Dans

Gedurende de studie Bachelor Docent Dans op ArtEZ Hogeschool Voor De Kunsten heb ik mijn visie als danser, maker en docent verdiept. Ook heb ik deel mogen nemen aan inspirerende stages als Introdans Interactie, Danscompany DansstormOost en mocht ik onderdeel zijn van het onderzoek naar de trainingsmethode Physical Dynamics.

De opleiding sloot ik af met het onderzoek 21
e-eeuwse vaardigheden in een dansimprovisatieles. Dit onderzoek en product werd genomineerd voor de ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten van het LKCA. 

ArtEZ is een belangrijke pijler voor mij geweest om de basis te leggen voor alles dat daarop volgt. Het heeft mij geleerd altijd te blijven leren en opzoek te gaan naar vernieuwing binnen mijn professionaliteit.

 

Vandaag de dag hou ik mij bezig met het geven van de lessen Physical Dynamics en Acrobatic Flow aan (semi-)professionals bij onder andere de opleiding Artist Educator in Dans op ArtEZ en MBO Creative Contemporary in Arnhem.  Daarnaast verzorg ik dansimprovisatie lessen in het P.O. & V.O. waar ik mijn Dans Vaardig product blijf toepassen en werk ik als dansmaker aan diverse kleine en grote producties waar de kwetsbaarheid van de mens en maatschappelijke thema’s voorop staan.


Wat kies jij?

Vragen?

Neem gerust even contact op per mail of een belletje vinden we ook leuk.