Skip to content
DansÉ

Over ELENA NIJSEn

LGedurende de studie Bachelor of Arts Dance in Education op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten heeft Elena haar diversiteit als danser en docent ontwikkeld. Onder andere kreeg zij een stageplek bij Introdans Interactie, danste Elena in een project van danscompagnie Dansstorm Oost en was onderdeel van een onderzoek naar de trainingsmethode Physical Dynamics.

In haar derde jaar op de opleiding danste Elena een solo tijdens het Docent Dans event in een choreografie van Daniël Renner. De succesvolle opleiding van vier jaar sloot zij af met een onderzoek over 21e-eeuwse vaardigheden in een dansimprovisatieles. Dit onderzoek was genomineerd voor de ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten van het LKCA.

Elena Nijsen Dans

Ook buiten de studie is Elena actief om zichzelf als een professioneel danser en dans docent te ontwikkelen, een van de activiteiten hierin is de verdieping in verschillende stijlen en stijlen in diverse landen. Zo heeft Elena twee maal één week Flamenco lessen gevolgd in Sevilla bij Taller Flamenco en daar onder andere les gehad van Felipe Mato en Lourdes Recio. Zij heeft danslessen Contemporary en Jazz gevolgd in New York bij onder andere Gibney Dance studio en Alvin Ailey. Ditzelfde heeft zij één maand in Londen gedaan bij Pineapple Dance studio om zo inspiratie op te doen en zich verder te blijven ontwikkelen.


Op dit moment houdt Elena zich bezig met het geven van de lessen modern en physical dynamics van de leeftijd 8-16 jaar, zij geeft diverse workshops waar ze haar Dans Vaardig product toepast en blijft zich ontwikkelen als danser door het volgen van uitdagende lessen en door zelf in diverse projecten te dansen.

Wat kies jij?


Vragen?

Neem gerust even contact op per mail of een belletje vinden we ook leuk.